Şimdi hasat zamanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kaybolmaya yüz tutmuş karakılçık buğdayını yeniden İzmir’in bereketli topraklarıyla buluşturdu, Ödemiş ve Tire’ye serpilen ilk tohumlar boy verdi. Her iki ilçede ilk hasada katılan Başkanı Tunç Soyer, karakılçık buğdayı üreten çiftçilere hükümetin açıklayacağı taban fiyatın iki katına alım garantisi verdi.

Halkın Bakkalı İzmir genelinde yaygınlaşıyor, Bayraklı ve Karşıyaka’ya da a

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemeraltı Çarşısı ve Gültepe semtinin ardından Bayraklı Özkanlar ve Karşıyaka’nın Girne semtinde iki Halkın Bakkalı şubesini daha hizmete açtı. Başkan Tunç Soyer “Halkın Bakkalı, halkımıza sağlıklı, ucuz ve güvenilir gıda ulaştırma konusundaki gayretlerimizin bir örneği. Halkın Bakkalı’nı İzmir ve Türkiye geneline yayacağız” dedi.

İzmir’de çocuklar sağlıklı üretici mutlu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 Haziran Dünya Süt Günü’nde Süt Kuzusu Projesi’yle ilgili rakamları açıkladı. Büyükşehir’in bugüne kadar dağıttığı süt miktarı 83 milyon 275 bin litreye ulaştı. Büyükşehir 1-5 yaş arasındaki 154 bin 500 çocuğa ücretsiz süt dağıtıyor.

Çeşme kavunu tescilleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin lezzeti ve kokusuyla ünlü Çeşme kavunu için Türk Patent ve Marka Kurumu’na yaptığı başvuru kabul edildi. 6 aylık askı süresinin ardından Çeşme kavunu “coğrafi işaretli ürün” statüsüyle dünya pazarlarına sunulacak.

Tunç Soyer: Mera varsa hayat vardır

İzmir'in Bergama ilçesinde, köylülerin geleneksel hale dönüştürdüğü yayla serüveni, bu yıl Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katıldığı meraya hayvan salımı programıyla başladı. Yaz aylarını uçsuz bucaksız, serin meralarda geçirecek olan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların yayla yolculuğu, renkli görüntüler oluşturdu.

42 sayfada toplam 209 kayıttan 11 ile 15 arası görüntüleniyor.