Başkan Tunç Soyer’den gönül dolusu teşekkürler..

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Biz Varız” dayanışma kampanyasının gönüllüleriyle, Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde bir araya geldi. Soyer, “Bu zor günlerde dayanma ve bize saldıranlara karşı kendimizi savunma gücünü sizden aldık. Yolumuz uzun, daha da dikenli olabilir. Ama biliyoruz ki, sonundaki aydınlık bizi bekliyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden köylüye ilk defa yem desteği..

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yem desteği projesini Kınık’ta başlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak temel hedeflerinin sadece ürün ithal ederek tarım yapmaktan kurtulmak olduğunu söyleyen Başkan Soyer, çiftçilere “Siz kooperatif çatısı altında örgütlenin, ürününüzü almaya söz veriyorum” dedi.

İzmir kırsalında “başka bir tarım” modeli gelişiyor..

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği 3 koyun ve 1 koçla yola çıktı, kısa sürede 40 küçükbaş hayvandan oluşan bir sürünün sahibi oldu. Güzelbahçe’de yaşayan kadın üretici Emine Ergin, belediyenin desteğiyle başladığı üreticilik macerasını, artık kendi ayakları üzerinde durabilecek bir noktaya taşıdı.

Menemen'de hasat bayramı..

İzmir Büyükşehir Belediyesi ata tohumu karakılçık buğdayının üretimini İzmir’de yeniden hayata geçirdi. Menemen’in bereketli topraklarına kendi eliyle serptiği karakılçık tohumlarının boy vermesinin sevincini yaşayan Başkan Soyer, biçer dövere binerek üreticilerle birlikte hasat yaptı. Başkan Soyer, karakılçık buğday tarlasından atalık tohumu yaygınlaştırma çağrısı yaparak bu projenin Türkiye'ye ilham vermesini diledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi bünyesinde Kooperatif Komisyonu kuruldu..

Üretim artacak, dayanışma ve kooperatifçilik güçlenecek.. İzmir’de kırsal kalkınmaya büyük önem veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarım Komisyonu’nun ardından Kooperatif Komisyonu da kurdu. Komisyon, özellikle pandemi döneminde güvenilir gıdaya erişim konusunda yaşanan sorunlar üzerine daha da önem kazanan kooperatiflerle işbirliği içerisinde çalışmayı hedefliyor.

42 sayfada toplam 209 kayıttan 6 ile 10 arası görüntüleniyor.