Çiftçi doğduğu yerde doyacak, kentli adil gıdaya ulaşacak..

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir’in yeni tarım politikasını Ödemiş’te açıkladı. Başkan Soyer, İzmir Tarımı adı verilen bu yeni modeli, “İzmir’den başlayarak tüm Türkiye’de yeni ve farklı bir tarım ekonomisi inşa etme projesi” olarak tanımladı ve modelin kentte adil gıdaya erişimdeki önemini, kırsalda ise kuraklık ve yoksullukla mücadeledeki rolünü özellikle vurguladı.

Beydağ'da Başkan Soyer’den üreticiye müjde..

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Küçük Menderes Havzası'ndaki ikinci adresi Beydağ oldu. İlçede muhtarlarla toplantı yapan Başkan Soyer, üretim merkezi Beydağ olan kestane için alım garantisi sözü verdi. Soyer, “Bizim Bursa'dan, Aydın'dan daha iyi ve bol kestanemiz var. Ama biz bunu üç kuruşa satıyoruz. Emeğinizin, alın terinizin karşılığını alamıyorsunuz. Bunu değiştireceğiz. Kestane deyince herkesin aklına Beydağ gelecek” dedi.

Başkan Soyer'in Küçük Menderes turu Kiraz'dan başladı..

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, metropol dışındaki 19 ilçeye yönelik temas ve inceleme turunun ilk etabına Kiraz’dan başladı. Başkan Soyer, Kiraz'da artan su ihtiyacını karşılamak için yapılan çalışmalara değinerek, 16 ayrı mahallede toplamda 27 adet su kuyusu açtıklarını söyledi. Soyer, “Bugüne kadar tarım politikalarında uygulanan yanlışlıklar, uygulanan vahşi sulama yöntemleri bizi bu noktaya getirdi. Hızla aklımızı başımıza toplamak mecburiyetindeyiz” dedi.

Zirai ambalaj atıklarını toplayan üreticiye gübre desteği..

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin doğayla uyumlu tarımsal üretimi teşvik etmek için Menderes Değirmendere’de başlattığı zirai ambalaj atıklarının toplanması projesi sürüyor. Bugüne dek iki tona yakın zirai ambalaj atığının yeniden ekonomiye kazandırıldığı projeyle üreticinin de yüzü güldü. Projeye dahil olan Değirmendereli üreticilere biriktirdikleri atık karşılığında organik solucan gübresi dağıtıldı.

Hayvan içme suyu göletleri geldi, hayvancılık yeniden canlandı.

Geçimini hayvancılıkla sağlayan ve yaz aylarında su ihtiyacı artan üreticinin imdadına İzmir Büyükşehir Belediyesi kırsalda hayata geçirdiği 83 hayvan içme suyu göleti ile yetişti. Önceki yıllar susuzluk nedeniyle sürülerini yüzlerce kilometre uzağa taşımak zorunda kalan Menemen Telekler Köyü’ndeki çiftçiler artık neredeyse vazgeçmek zorunda kaldıkları hayvancılığa yeniden sarıldılar.

53 sayfada toplam 262 kayıttan 1 ile 5 arası görüntüleniyor.