İzmir Büyükşehir’e dört ödül birden

Sağlıklı Kentler Birliği tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen “Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması”nın kazananları belli oldu. 35 üye belediyenin 102 projeyle başvurduğu yarışmada İzmir Büyükşehir Belediyesi dört ödüle birden layık görüldü. Sekiz projeyle yarışmaya katılan Büyükşehir, Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde “İzmir’de Sosyal Mesafe ve Bisiklet Yolları” ile ödül kazanırken, Sağlıklı Çevre kategorisinde “Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı Sistemi”, Sağlıklı Yaşam kategorisind

6 ilçeye daha “Süt Kuzusu” geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Süt Kuzusu projesinin dağıtım alanını genişletiyor. Eylül’den itibaren Bergama, Dikili, Kınık, Bayındır, Selçuk ve Ödemiş ilçelerinin merkez mahallelerindeki 1-5 yaş arası çocuklara da ayda bir kez 8 litre süt dağıtılacak. Böylece Süt Kuzusu projesiyle 25 ilçede yaklaşık 160 bini aşkın çocuğa ulaşılmış olacak.

Üreticiye destek, toprağa bereket..

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in “Başka bir tarım mümkün” vizyonu doğrultusunda küçük ölçekli üreticiye desteğini sürdürüyor. Karaburun’da azalan nergis üretimini arttırmak için 60 üreticiye 120 bin nergis çiçeği soğanı, Urla’da salep üretimini başlatmak için de 11 üreticiye 150 kilogram salep yumrusu dağıtıldı.

Halkın Bakkalı’nın altıncı şubesi Buca’da açıldı..

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla hayata geçirdiği Halkın Bakkalı, kentin farklı noktalarında İzmirliler ile buluşmaya devam ediyor. İlki Kemeraltı’nda açılan, kısa sürede Konak Gültepe, Bayraklı Özkanlar, Karşıyaka Girne ve Menemen Ulukent’e ulaşan Halkın Bakkalı bugün de altıncı şubesini Buca Kasaplar Meydanı’nda açtı.

Başkan Soyer Büyükşehir'in tarım vizyonunu anlattı..

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 6. İzmir İş Günleri kapsamında düzenlenen “Koronavirüs salgını sürecinde tarım ve gıdanın gelecek vizyonu: Zorluklar, beklentiler ve yeni fırsatlar” konferansına katıldı. Başkan Soyer hızla artan işsizlik ve yoksulluğu, tarım ve üretim odaklı politikalarla azaltma fırsatının olduğunu vurguladı.

53 sayfada toplam 262 kayıttan 31 ile 35 arası görüntüleniyor.