Üretime destek, köylere bereket..

İzmir Büyükşehir Belediyesi azalan su kaynaklarının daha verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla hayvancılık sektörüne yönelik yeni bir projeyi hayata geçirdi. Bölge koşullarına uygun, suyu az tüketen ve yüksek besleme değerine sahip yem bitkisi üretimini teşvik için Büyükşehir Belediyesi tarafından Beydağ ve Bergama’da dağıtılan yem tohumları artık filizlendi. Üretici bu yeni uygulamadan memnun.

Barajlarda seviye biraz yükseldi ama tehlike geçmedi..

İzmir’de aylardır süren kuraklığın ardından son dört günde meydana gelen aşırı yağışlar kentin bazı ilçelerinde yaşamı olumsuz etkiledi. Meteoroloji verilerine göre dört gün içinde metrekareye düşen 194.6 kilogram yağışla, Aralık ayının ortalaması aşıldı.

Büyükşehir kuraklıkla mücadele ve bilinçli tarım için enstitü kuruyor..

İzmir’de iklim değişikliği nedeniyle gelecekte olabilecek kuraklığa karşı toplumun bilgilendirileceği, tarımda doğru yöntemlerin uygulama seraları ile anlatılacağı eğitim ve araştırma enstitüsü kuruluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nın içinde 15 bin 800 metrekarelik alanda yapım çalışmaları süren enstitü, 2021 yılı Mart ayında hizmete girecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden kuraklığa karşı yeni yol haritası..

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kentte baş gösteren kuraklık ve barajlardaki suyun kritik seviyelere inmesi nedeniyle tarıma yönelik önlemleri hızla hayata geçirmeye hazırlandıklarını söyledi. Tüketilen suyun yüzde 78’nin tarımda kullanıldığına dikkat çeken Soyer, belirledikleri yol haritasını kentteki ziraat odalarının başkanlarıyla paylaştı.

Büyükşehir’den 10 yeni hayvan içme suyu göleti..

Kırsalda süt ve hayvancılık faaliyetlerini artırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılında 10 yeni hayvan içme suyu göletinin yapımını tamamladı. 2021 yılı içerisinde de 15 gölet projesinin bitirilmesi planlanıyor.

53 sayfada toplam 262 kayıttan 16 ile 20 arası görüntüleniyor.