İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden üreticiye büyük destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Fidanlar Bizden Meyveler Sizden” sloganıyla sürdürdüğü tarımsal destek programı kapsamında 2020 yılı içinde 17 bin üreticiye verimi yüksek 363 bin meyve fidanı dağıtıldı.

Hedef daha yeşil bir İzmir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer daha yeşil bir kent hedefiyle yapılan parkları, uygulaması süren park projelerini ve Kadifekale eteklerindeki ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceledi. Yaşayan Parklar Projesi'ni hayata geçirmek istedikleri Yamanlar Dağı'nda da gözlemde bulunan Başkan Soyer, "Hedefimiz İzmir'deki kişi başına düşen yeşil alan miktarını iki katına çıkarmak" dedi.

Büyükşehir’den Aliağalı üreticilere de yem desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yem desteğini Kınık’tan sonra Aliağa, Buca ve Bornova ile sürdürüyor. Üç ilçede 27 üreticiye 15 ton süt yemi dağıtıldı.

Küçükbaş hayvan üreticisine yem desteği..

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yem ihtiyacını karşılamakta zorlanan küçükbaş hayvan üreticileri için “kuzu büyütme yemi” dağıtımına Kiraz ilçesinden başladı. İzmir’de ilk defa büyükbaş üreticisine yem desteği sağlayarak Beydağ ve Bergama’da iklim dostu yem bitkisi ekim seferberliği başlattıklarını söyleyen Başkan Soyer, “Bugün de Çömlekçi Köyü’nde 2 bin 66 çuval, yani 103 ton 300 kilo kuzu büyütme yemini çiftçimize teslim ediyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçiye tescilli yerli manda..

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kırsal kesimde çiftçi ve üreticilere destek vermeyi sürdürüyor. Büyükşehir, manda yetiştiriciliğinin yeniden can bularak İzmir mozerellasının dünya markası haline gelmesi amacıyla, bu kez Tire'de 33 Anadolu mandasını 10 üreticiye hibe etti.

53 sayfada toplam 262 kayıttan 11 ile 15 arası görüntüleniyor.