İzmir’de kiraz hasadı için Biz Varız dayanışması başladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in koronavirüs sürecinde “Üreticinin Ürünü Dalında Kalmasın” diyerek başlattığı hasat dayanışmasının ikincisi bu yıl da gönüllü desteğiyle başladı. Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde bir araya gelen gönüllüler Kemalpaşalı üreticilerin kiraz hasadına yardım etmek üzere yola çıktı. Başkan Soyer, “Anadolu’nun kadim imece kültürünü el birliğiyle yaşatacağız” dedi.

Tarım uzmanlarından “Tarım ve Teknoloji Zirvesi”

Tarım Kültür Platformu tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen Tarım ve Teknoloji Zirvesi, 25-26 Mayıs tarihlerinde yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZFAŞ'ın “Digitalİzmirfair” platformu üzerinden gerçekleşecek Tarım ve Teknoloji Zirvesi'nin açılışında ve “Dirençli Tarım Dirençli Kentler” oturumunda birer konuşma yapacak.

Büyükşehir, Dünya Arı Günü’nde arı farkındalık etkinliği düzenledi..

Büyükşehir, 20 Mayıs Dünya Arı Günü nedeniyle Buca Işılay Saygın Meydanı’nda “Arılar Olmazsa!” etkinliği düzenleyerek çocuklarla arı farkındalık çalışması yaptı. Meydandaki Halkın Bakkalı şubesinde ise arı ürünlerinin olduğu raflar kapatılarak hızla azalan arı popülasyonu ve olası gıda krizine dikkat çekildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden coşkulu kutlama

İzmir Büyükşehir Belediyesi 102. yıl dönümünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını coşkuyla kutluyor. Başkan Tunç Soyer, “ Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102. yılında, kendisini minnetle anıyor ve onun cesaretinin hepimize ilham kaynağı olmasını diliyorum” dedi.

Büyükşehir’den Tire ve Menemen’e modern mezbahalar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonundan doğan İzmir Tarımı başlığı altındaki uygulamalar doğrultusunda Tire ve Menemen’de kırsal kalkınmaya ivme kazandıracak modern mezbahalar kuruluyor. Avrupa Birliği standartlarındaki tesisler 20 milyon liralık yatırımla yıl sonunda hizmete girecek.

64 sayfada toplam 318 kayıttan 6 ile 10 arası görüntüleniyor.