Bölgede hem kurutma hem de salça tesisi yapmayı planlıyoruz..

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Kınık’ta üreticilerle birlikte domates hasadı yaptı. Geleneksel yöntemlerle toplanarak güneş altında kurutulan domates tarlasını da inceleyen Soyer, burada hem kurutma tesisi hem salça tesisi yapmayı düşündüklerini belirterek, “Böylece üreticinin verdiği emeğin karşılığını almasını sağlayacağız” dedi.

Büyükşehir’den istiridye mantarı üretimine destek

Kırsalda üreticilerin üretim ve pazarlama imkânlarına destek olmayı sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, istiridye mantarı üretimini teşvik etmek için bugün Foça Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine 380 kilo mantar miseli dağıttı.

Büyükşehir fıstık çamı için yeniden kolları sıvadı K

Kozak bölgesinin başlıca ürünü çam fıstığındaki verim düşüklüğüne çözüm üretmek için Türkiye Ormancılar Derneği ile protokol imzalayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, pandemiden dolayı ara verdiği çalışmalarına yeniden başladı. Büyükşehir projeyle bölge ekonomisi için önem taşıyan çam fıstığı üretimini yeniden artırmanın yollarını arayacak.

Efeler Yolu

Küçük Menderes Havzası'nın kırsal turizm potansiyelinin gelişmesine önemli katkılar sağlayacak “Efeler Yolu” projesi ile bölgede tarım ve hayvancılık dışı ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesini destekliyor, 29 dağ köyümüzü birbirine bağlayan köy patikalarını yürüyüş ve gezi rotalarına dönüştürüyoruz..

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi pandemi sonrası ilk kez toplandı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, koronavirüs salgınının başladığı Mart ayının ardından ilk oturumunu Kültürpark Fuar alanı 1 No’lu Hol’de gerçekleştirdi. Başkan Tunç Soyer’in yönettiği oturumda, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, koronavirüs salgını süresince belediye tarafından yapılan çalışmalara ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.

53 sayfada toplam 262 kayıttan 46 ile 50 arası görüntüleniyor.