Efeler Yolu

Küçük Menderes Havzası'nın kırsal turizm potansiyelinin gelişmesine önemli katkılar sağlayacak “Efeler Yolu” projesi ile bölgede tarım ve hayvancılık dışı ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesini destekliyor, 29 dağ köyümüzü birbirine bağlayan köy patikalarını yürüyüş ve gezi rotalarına dönüştürüyoruz..
Asırlık kestane, çınar ağaçları, pırıl pırıl akan dağ çeşmeleri dağlardan ovalara bakıyor, serin yaylalarda, yılkı atları bulutlarla yarışıyor. Yenikurudere köyünden başlayıp, Ovacık Köyü’nde sonlanacak 19 kilometrelik parkur üzerinde hazırlıklarımızı sürdürüyor, 1300 metre yükseklikte öğle molamızı veriyoruz..
"Efeler Yolu Projesi Nedir”
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliğinde hayata geçirilen, İzmir Valiliği, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve İzmir Vakfı’nın da ortakları içinde olduğu Efeler Yolu Projesi, Küçük Menderes Havzası’nın doğal güzellikleriyle tarihi ve kültürel değerlerini gün yüzüne çıkartacak uluslararası bir kültür rotası oluşturmayı hedefliyor. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından da desteklenen projenin, hem İzmir’in kırsal turizmdeki iddiasını güçlendirmesi hem de rota üzerindeki ilçe ve köyler için ekonomik bir kaldıraç olması planlanıyor.