İzmir Büyükşehir Aliağalı üreticilere küçükbaş hayvan hibe etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi konusundaki çalışmaları devam ediyor. İzmir’in Aliağa ilçesinde düzenlenen törenle yetiştiricilik eğitimlerini tamamlayan 13'ü kadın 25 üreticiye toplam 98 adet küçükbaş hayvan hibe edildi.

"İzmir kırsal kalkınmanın başkenti olacak"

Kozak Yaylası'nın turizme kazandırılması amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Bergama Kozak Yaylası Festivali’nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir'in kırsal kalkınmanın başkenti olmasını hedefliyoruz" dedi.

“Sığacık’ta meyve ağaçlarına tuzaklı koruma”

İzmir Büyükşehir Belediyesi, narenciye üreticilerinin en önemli dertlerinden biri olan “Akdeniz Meyve Sineği” sorununa el attı. Kimyasal kullanmadan sinek sorununu çözerek narenciyenin verimini ve kalitesini arttıran “feromon tuzakları”, pilot bölge seçilen Seferihisar’ın Sığacak Mahallesi’ndeki narenciye üreticilerine dağıtıldı.

“Bergama Kozak Yaylası Festivali”

Türkiye’de çam fıstığının anavatanı olarak kabul edilen Kozak Yaylası’nı tanıtmak amacıyla düzenlenen “Bergama Kozak Yaylası Festivali” 15 Eylül 2019 pazar günü tüm doğa tutkunlarını Bergama Kozak Yaylası’nda bir araya getiriyor.

Başkan Tunç Soyer, Karaburunlu nergis üreticilerinin yüzünü güldürdü..

Nergis çiçeği ile ünlü Karaburun’da azalan nergis üretimini artırmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi kolları sıvadı. 64 üreticiye 317 bin 500 adet nergis soğanının dağıtımı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katıldığı törenle başladı. Başkan Soyer, “Nergis tekrar Karaburun’un, Mordoğan’ın sembolü olacak ve bütün Türkiye, dünya bununla iftihar edecek”dedi.

26 sayfada toplam 128 kayıttan 26 ile 30 arası görüntüleniyor.