Büyükşehir fıstık çamı için yeniden kolları sıvadı K

Kozak bölgesinin başlıca ürünü çam fıstığındaki verim düşüklüğüne çözüm üretmek için Türkiye Ormancılar Derneği ile protokol imzalayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, pandemiden dolayı ara verdiği çalışmalarına yeniden başladı. Büyükşehir projeyle bölge ekonomisi için önem taşıyan çam fıstığı üretimini yeniden artırmanın yollarını arayacak.

Efeler Yolu

Küçük Menderes Havzası'nın kırsal turizm potansiyelinin gelişmesine önemli katkılar sağlayacak “Efeler Yolu” projesi ile bölgede tarım ve hayvancılık dışı ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesini destekliyor, 29 dağ köyümüzü birbirine bağlayan köy patikalarını yürüyüş ve gezi rotalarına dönüştürüyoruz..

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi pandemi sonrası ilk kez toplandı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, koronavirüs salgınının başladığı Mart ayının ardından ilk oturumunu Kültürpark Fuar alanı 1 No’lu Hol’de gerçekleştirdi. Başkan Tunç Soyer’in yönettiği oturumda, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, koronavirüs salgını süresince belediye tarafından yapılan çalışmalara ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.

Başkan Soyer Menderes'ten üreticilere seslendi:

İzmir Büyükşehir Belediyesi bu kez Menderesli üreticileri sevindirdi. Değirmendere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile 200 tonluk salatalık alım sözleşmesi imzalayan Başkan Soyer, "Benim köylüm, çiftçim ürettiğinin karşılığını alamıyorsa, yaptığım asfaltın, köprünün kıymeti yok. Üreticim döktüğü terin karşılığını alacak. Asli görevim budur" dedi.

İZSU, 6 ilçede 30 kuyu daha açıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in yaz aylarında su sıkıntısı çeken 6 ilçesinde 30 adet su kuyusu daha açacak. Çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

48 sayfada toplam 240 kayıttan 26 ile 30 arası görüntüleniyor.