Halkın Bakkalı Menemen’de..

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin halka sağlıklı, ucuz ve güvenilir gıda ulaştırmak için ilkini Kemeraltı’nda açtığı Halkın Bakkalı, Bayraklı ve Karşıyaka’nın ardından Menemen’e ulaştı.

Başkan Soyer tarımda vahşi su tüketimine dikkat çekti..

Suyun vahşice tüketildiği bir tarım ekonomisinin sürdürülmesi halinde Türkiye’nin hiçbir yerinde su bulmanın mümkün olmayacağını söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Bizim tarım planlaması konusunda ciddi şekilde havza ekonomileri üzerinden yeni düzenlemeler yapmamız lazım” dedi.

Olivelo ve Europarc Avrupa Doğa ve Kültür Mirası Ağı’na ilk adım..

Olivelo ile Europarc Avrupa Doğa ve Kültür Mirası Ağı’na üyelik için ilk adım atıldı. Olivelo - İzmir Kent Çeperinde Ekolojik Ortak Yaşam Alanı Fikir Projesi Yarışması’nda dereceye girenler ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katıldığı törenle aldı. Soyer Olivelo projesi ile Avrupa’nın en geniş ve etkili ağı olma özelliğine sahip Europarc Avrupa Doğa ve Kültür Mirası Ağı’na üyelik için ilk adımların atılmış olduğunu söyledi.

Bölgede hem kurutma hem de salça tesisi yapmayı planlıyoruz..

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Kınık’ta üreticilerle birlikte domates hasadı yaptı. Geleneksel yöntemlerle toplanarak güneş altında kurutulan domates tarlasını da inceleyen Soyer, burada hem kurutma tesisi hem salça tesisi yapmayı düşündüklerini belirterek, “Böylece üreticinin verdiği emeğin karşılığını almasını sağlayacağız” dedi.

Büyükşehir’den istiridye mantarı üretimine destek

Kırsalda üreticilerin üretim ve pazarlama imkânlarına destek olmayı sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, istiridye mantarı üretimini teşvik etmek için bugün Foça Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine 380 kilo mantar miseli dağıttı.

48 sayfada toplam 240 kayıttan 21 ile 25 arası görüntüleniyor.