Üreticiye destek, toprağa bereket..

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in “Başka bir tarım mümkün” vizyonu doğrultusunda küçük ölçekli üreticiye desteğini sürdürüyor. Karaburun’da azalan nergis üretimini arttırmak için 60 üreticiye 120 bin nergis çiçeği soğanı, Urla’da salep üretimini başlatmak için de 11 üreticiye 150 kilogram salep yumrusu dağıtıldı.

Halkın Bakkalı’nın altıncı şubesi Buca’da açıldı..

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla hayata geçirdiği Halkın Bakkalı, kentin farklı noktalarında İzmirliler ile buluşmaya devam ediyor. İlki Kemeraltı’nda açılan, kısa sürede Konak Gültepe, Bayraklı Özkanlar, Karşıyaka Girne ve Menemen Ulukent’e ulaşan Halkın Bakkalı bugün de altıncı şubesini Buca Kasaplar Meydanı’nda açtı.

Başkan Soyer Büyükşehir'in tarım vizyonunu anlattı..

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 6. İzmir İş Günleri kapsamında düzenlenen “Koronavirüs salgını sürecinde tarım ve gıdanın gelecek vizyonu: Zorluklar, beklentiler ve yeni fırsatlar” konferansına katıldı. Başkan Soyer hızla artan işsizlik ve yoksulluğu, tarım ve üretim odaklı politikalarla azaltma fırsatının olduğunu vurguladı.

Susuz topraklara can verecek projeler..

Tarım arazilerinin sulama ihtiyacını karşılamak için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 yeni sulama göleti kuruyor. Bergama, Kınık ve Urla’da yaklaşık 3 bin dekar araziye can suyu olacak projeler sayesinde hem üretim artacak hem de maliyetler düşecek.

İlelebet kutlu olsun..

Bugün 30 Ağustos, Milli Mücadele’nin zafere döndüğü günün yıl dönümü. Bizlere bağımsızlığımızı armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları şehitlerimizi saygı ile anıyor, tüm Ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyoruz..

48 sayfada toplam 240 kayıttan 11 ile 15 arası görüntüleniyor.