Pagos Üretici Pazarı’nın bereketi Kültürpark’a da taşınıyor..

Bu yıl 3’cüsü düzenlecek İzmir Tarım Festivali için 16 Ekim’de Gündoğdu Meydanı’nda buluşuyor, Kültürpark Yerel Üretici Pazarı’mızı el ele açıyoruz.

Çam fıstığının geleceği için imzalar atıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Kozak Yaylası'ndaki çam fıstığı üretimindeki düşüşü önlemek için harekete geçti. Türkiye Ormancılar Derneği ile bir protokol imzalayan Büyükşehir Belediyesi, bölge ekonomisi için büyük önem taşıyan çam fıstığı üretimini yeniden artırmanın yollarını arayacak.

İzmir Büyükşehir Aliağalı üreticilere küçükbaş hayvan hibe etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi konusundaki çalışmaları devam ediyor. İzmir’in Aliağa ilçesinde düzenlenen törenle yetiştiricilik eğitimlerini tamamlayan 13'ü kadın 25 üreticiye toplam 98 adet küçükbaş hayvan hibe edildi.

"İzmir kırsal kalkınmanın başkenti olacak"

Kozak Yaylası'nın turizme kazandırılması amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Bergama Kozak Yaylası Festivali’nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir'in kırsal kalkınmanın başkenti olmasını hedefliyoruz" dedi.

“Sığacık’ta meyve ağaçlarına tuzaklı koruma”

İzmir Büyükşehir Belediyesi, narenciye üreticilerinin en önemli dertlerinden biri olan “Akdeniz Meyve Sineği” sorununa el attı. Kimyasal kullanmadan sinek sorununu çözerek narenciyenin verimini ve kalitesini arttıran “feromon tuzakları”, pilot bölge seçilen Seferihisar’ın Sığacak Mahallesi’ndeki narenciye üreticilerine dağıtıldı.

29 sayfada toplam 145 kayıttan 41 ile 45 arası görüntüleniyor.