İZSU, 6 ilçede 30 kuyu daha açıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in yaz aylarında su sıkıntısı çeken 6 ilçesinde 30 adet su kuyusu daha açacak. Çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

İzmirli çiftçiler artık daha güçlü..

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen Seyrekköy Mahallesi’nde, İzmir-Çanakkale Karayolu ile tarım arazileri arasındaki bağlantıyı sağlamak için İZBAN demiryolu hattı üzerine karayolu köprüsü inşa etti. Köprü, yan yolların asfaltlanması, çizgi ve işaretleme çalışmalarının ardından ulaşıma açılacak.

Başkan Soyer KalDer’in düzenlediği seminerde konuştu:

KalDer İzmir Yönetim Buluşmaları’nın konuğu olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yeni normal dönemde yapacakları çalışmaları anlattı. Soyer, önceliğimiz “tarım ve turizm” dedi.

İzmir Büyükşehir’in eli Alaşehir’deki üreticilere kadar uzandı..

İzmir Büyükşehir Belediyesi Manisa Alaşehir’de Tariş Üzüm Tarım Satış Kooperatifleri Birliği ile 80 ton kuru üzüm alımı için sözleşme imzaladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer imza töreninde Alaşehirli üreticilere seslenerek “Aramızda kilometreler olsa da aklımız sizde, sizin alın terinizde. O ziyan olmasın diye elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz” dedi. Kuru üzüm Biz Varız dayanışması kapsamında destek olunması gereken ailelere dağıtılacak.

Başkan Tunç Soyer Seferihisar’da yeni yılın ilk lavanta hasadına katıldı..

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar Turgut Köyü’nde bu yılın ilk hasadına katıldı. Soyer, “Beş yıl önce lavanta üretimine büyük bir heyecanla Seferihisar’da bu tarlada başlatmıştık. Şimdi lavanta üretimini İzmir’in diğer ilçelerine yayıyoruz. 39 bin fideyi Buca Doğancılar, Kemalpaşa Yeni Kurudere ve Menemen Emiralem köylerinde dağıttık. “Başka Bir Tarım Mümkün” diyerek katma değeri yüksek bu ürünü İzmir kırsalında yaygınlaştırmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

44 sayfada toplam 216 kayıttan 6 ile 10 arası görüntüleniyor.