Menemen'de hasat bayramı..

İzmir Büyükşehir Belediyesi ata tohumu karakılçık buğdayının üretimini İzmir’de yeniden hayata geçirdi. Menemen’in bereketli topraklarına kendi eliyle serptiği karakılçık tohumlarının boy vermesinin sevincini yaşayan Başkan Soyer, biçer dövere binerek üreticilerle birlikte hasat yaptı. Başkan Soyer, karakılçık buğday tarlasından atalık tohumu yaygınlaştırma çağrısı yaparak bu projenin Türkiye'ye ilham vermesini diledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi bünyesinde Kooperatif Komisyonu kuruldu..

Üretim artacak, dayanışma ve kooperatifçilik güçlenecek.. İzmir’de kırsal kalkınmaya büyük önem veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarım Komisyonu’nun ardından Kooperatif Komisyonu da kurdu. Komisyon, özellikle pandemi döneminde güvenilir gıdaya erişim konusunda yaşanan sorunlar üzerine daha da önem kazanan kooperatiflerle işbirliği içerisinde çalışmayı hedefliyor.

Şimdi hasat zamanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kaybolmaya yüz tutmuş karakılçık buğdayını yeniden İzmir’in bereketli topraklarıyla buluşturdu, Ödemiş ve Tire’ye serpilen ilk tohumlar boy verdi. Her iki ilçede ilk hasada katılan Başkanı Tunç Soyer, karakılçık buğdayı üreten çiftçilere hükümetin açıklayacağı taban fiyatın iki katına alım garantisi verdi.

Halkın Bakkalı İzmir genelinde yaygınlaşıyor, Bayraklı ve Karşıyaka’ya da a

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemeraltı Çarşısı ve Gültepe semtinin ardından Bayraklı Özkanlar ve Karşıyaka’nın Girne semtinde iki Halkın Bakkalı şubesini daha hizmete açtı. Başkan Tunç Soyer “Halkın Bakkalı, halkımıza sağlıklı, ucuz ve güvenilir gıda ulaştırma konusundaki gayretlerimizin bir örneği. Halkın Bakkalı’nı İzmir ve Türkiye geneline yayacağız” dedi.

İzmir’de çocuklar sağlıklı üretici mutlu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 Haziran Dünya Süt Günü’nde Süt Kuzusu Projesi’yle ilgili rakamları açıkladı. Büyükşehir’in bugüne kadar dağıttığı süt miktarı 83 milyon 275 bin litreye ulaştı. Büyükşehir 1-5 yaş arasındaki 154 bin 500 çocuğa ücretsiz süt dağıtıyor.

44 sayfada toplam 216 kayıttan 16 ile 20 arası görüntüleniyor.