Halkın Bakkalı’nın altıncı şubesi Buca’da açıldı..

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin halka sağlıklı, ucuz ve güvenilir gıda ulaştırmak için hizmete aldığı Halkın Bakkalı’nın altıncı şubesi Buca’da açıldı. Kasaplar Meydanı'nda ise bundan sonra her perşembe hizmet verecek Buca Köyleri Üretici Satış Alanı kuruldu. İzmirlileri Halkın Bakkalı ve yerel üretici pazarlarından alışveriş yapmaya davet eden Başkan Tunç Soyer, İzmir’deki tarım stratejisinin ülkeye yaygınlaşması durumunda yeniden kendi kendine yetebilen bir ülke olmanın hayal olmadığını söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla hayata geçirdiği Halkın Bakkalı, kentin farklı noktalarında İzmirliler ile buluşmaya devam ediyor. İlki Kemeraltı’nda açılan, kısa sürede Konak Gültepe, Bayraklı Özkanlar, Karşıyaka Girne ve Menemen Ulukent’e ulaşan Halkın Bakkalı bugün de altıncı şubesini Buca Kasaplar Meydanı’nda açtı. Bugün aynı zamanda Kasaplar Keydanı’nda bundan sonra her perşembe açılacak Buca Köyleri Üretici Satış Alanı kuruldu. Belenbaşı, Karacaağaç, Doğancılar, Kırklar köylerinden çoğu kadın 63 üretici ile Buca Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Buca Kadın Üretici Kooperatifi’nin üyelerinin kurduğu 60 tezgahta doğal ürünler Bucalı yurttaşlarla buluşmaya başladı.
Halkın Bakkalı’nın Buca şubesini hizmete açarken kurdeleyi Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile kesen Başkan Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer ile alışveriş de yaptı. Ardından pazar tezgahlarını gezen Başkan Soyer, üreticiyle sohbet etti. Halkın Bakkalı Buca şubesinin açılışına İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ile Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay da katıldı.
Açılış töreninde konuşan Başkan Tunç Soyer, “Halkın Bakkalı İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinden kooperatifler üzerinden yerli üreticilerimizin topraklarımızda ürettiği ürünleri halkımızla buluşturduğumuz yer. Halkın Bakkalı esasen bugüne kadar birbiri arasına duvar örülmüş, şehirlerdeki milyonlarca vatandaşımız ile alın teriyle ekmeğini kazanan üreticilerimiz arasında tesis ettiğimiz bir köprü” dedi. Bu  köprüyü her geçen gün daha da güçlendirmeye devam edeceklerini vurgulayan Soyer, bu projenin tüm Türkiye’ye yayılması için de çalıştıklarını belirtti.
 Yerli tohuma sahip çıkmak, üretilen ürünü işlemek ve katma değerini yükseltmek, üreticilerin kooperatif veya birlikler çatısı altında örgütlenmesini sağlamak ve ürünleri tüm Türkiye ve dünyaya pazarlamak üzerine kurulu bir tarım stratejisi benimsediklerini vurgulayan Soyer, sözlerini şöyle tamamladı: “Halkın Bakkalı projemiz ve üretici pazarlarımız, işte tam olarak tarımdaki bu stratejimizin ve ilkelerimizin sonucu olarak doğdu. Bu projelerimizi, İzmir geneline yaymayı hedefledik. Bugün Buca’da altıncı şubesini açtığımız Halkın Bakkalı ve üretici pazarımız, bu hedefimizi birer birer gerçekleştirdiğimizin kanıtı. İzmir’deki tarım stratejimizin ülkemize yaygınlaşması durumunda yeniden kendi kendine yetebilen, samanı, gübreyi, buğdayı, eti ithal etmeyen bir ülke olabilmenin bir hayal olmadığını görüyorum. Pandemi döneminden çıkaracağımız ders ve fırsatlar işte tam olarak budur.”