Tarım Çalıştayı - 2019

Ata yadigârı yerel tohumlarımızı elden ele ovalara taşıyor, bolluk ve bereketi Anadolu’yla paylaşmaya devam ediyoruz.
Tüm ülkeye örnek olduğumuz kırsal kalkınma stratejilerimiz, köylü kentli dayanışmasının en güzel örneklerini sunduğumuz yerel üretici pazarlarımız ile artık unutulmuş yerel tohumlarımızı yeniden gün ışığıyla buluşturuyor, yaktığımız imece ışığının aydınlığında hep birlikte “başka bir tarım mümkün” diyoruz..
Köylü ve çiftçisine kooperatifler üzerinden sağladığı alım garantili sözleşmeli üretim destekleri ile yurt genelinde kökünden sarsılan tarımsal üretimi kendi öz kaynaklarıyla desteklemeye devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüketicilerin adil, sağlıklı ve ekonomik gıdaya daha kolay erişebilmelerini sağlayabilmek amacıyla, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Eskişehir, Hatay, İstanbul, Mersin, Muğla ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni İzmir’de bir araya getirdi.
Bugün başlayan çalıştayda, üreticinin ürününü değerinden satmasını sağlayacak ve aradaki tedarik zincirini kısaltarak tüketicilerin güvenilir, ucuz meyve ve sebzeye erişimini sağlayabilecek yol haritası belirlenecek.
11 kentin tarımsal üretim kapasitesi ve tüketim potansiyelinin karşılıklı değerlendirileceği toplantıda, 11 ilde tüketici ile üreticilerin aracısız buluşacağı ortak bir pazarlama ve dayanışma ağının oluşturulmasına yönelik önemli adımlar atılacak.